Ajankohtaista

Julkaistu 15.09.2021

Kysymyksiä kulttuurista -sarja 22.9. Lappeenrannassa: "Nähdäänkö meidät paremmin jos yhdistämme voimamme?"

Livelähetyksen vieraaksi saapuu kultturijohtaja Anu Talka, ja häntä haastattelee ohjaaja ja näyttelijä Aapo Stavén.

Kysymyksiä kulttuurista -sarja tuo itäisen Suomen kaupunkien ja maakuntien taiteilijat ja päättäjät  kulttuurin äärelle. Kysymykset on kerätty elokuussa asukkailta ja toki taiteilijallakin on vapaus esittää omiaan halutessaan.

Sarjan kolmas live tehdään keskiviikkona 22.9. klo 10.30-10.45. Lappeenrannasta ja lähetystä pääsevät seuraamaan kaikki kiinnostuneet Facebook-kanavamme kautta, ja tallenteen näkee myöhemminkin.

Lappeenrannasta ja Etelä-Karjalasta on esitetty seuraavia kysymyksiä ennakkoon:

- Mitä uutta uusi kulttuurijohtaja tuo mukanaan?

- Montako kertaa visio -tai strategiasisällöissä mainitaan sana taide tai kulttuuri? Miten kulttuuri näkyy uudessa Lappeenrannan kaupungin strategiassa, voiko kulttuurijohtaja vaikuttaa siihen?

- Miten voisi aktivoida Lappeenrannan elävän musiikin tarjontaa? Keikkapaikkoja tuntui olevan vähän ennen koronaakin, ja nyt entistä vähemmän. Kunpa edes tälle kesälle kaavailtu Marian aukion terassimaailma toteutuisi ensi vuonna, runsailla live-esiintymisillä!

- Imatran kulttuuritarjonta on ohentunut rajusti viimeisten 20 vuoden aikana. Miksi Imatra ei tee lähempää yhteystyötä naapurikaupunkien (Lpr, Savonlinna jne) kulttuuriorganisaatioiden kanssa? Esimerkkinä mainitsen Saimaa Sinfonietan. Onko Lappeenrannalla kiinnostusta yhteistyöhön?

- Miten Saimaa-ilmiö ja Itä-Suomen laajempi yhteistyö tulee jatkumaan? Nähdäänkö meidät paremmin jos yhdistämme voimamme?

Ainakin osaan saamme kuulla pian vastauksen, tervetuloa seuraamaan lähetystä täältä!

PS. Kysymyksiä otamme edelleen vastaan info@saimaailmio2026.fi