Ajankohtaista

Julkaistu 3.11.2021

Etelä-Karjalan taidetempaus: Mie se laulan lapselleni -kehtolauluhetkessä musiikki yhdisti perhekerhon lapset ja aikuiset

MLL:n Lappeenrannan yhdistyksen monikulttuurisessa perhekerhossa kokoonnuttiin teemalla “Mie se laulan lapselleni”. Teema kumpusi Euroopan Saimaa-ilmiön hakukirjasta.

MLL:n Lappeenrannan yhdistyksen monikulttuurinen perhekerho kokoontui Tirikassa tänä torstaina teemalla “Mie se laulan lapselleni”.

Kehtolauluhetki suunniteltiin alun perin osaksi Saimaa-ilmiön Lappeenrannan ohjelmaa. Ohjelma osallistaa että huomioi alueen moninaisuuden, molemmat asioita, joista Saimaa-ilmiön hakukirja sai hyvää palautetta eurooppalaiselta raadilta.

Universaalit kehtolaulut

Yksi MLL:n Lappeenrannan yhdistyksen monikulttuurinen perhekerhon vetäjistä on musiikinopettaja Lydia Kaipia.

–Olen kotoisin Petroskoista ja olen vetänyt Lappeenrannassa sekä venäjän- että suomenkielisiä muskareita ja musiikkiryhmiä. Valmistuin äskettäin perhepäivähoitajaksi ja olen juuri perustamassa monikulttuurista, musiikkipainotteista perhepäivähoitoa. On hyvin mahdollista, että lähiaikoina tulen itsekin opettelemaan, laulamaan ja hyräilemään kehtolauluja hoitolapsiani nukuttaessa, Kaipia kertoo.

Monikulttuurisen perhekerhon toiminta tapahtuu suomen kielellä. Sen osallistujat tulevat erilaisista kulttuuritaustoista ja edustettuna on useita eri kansallisuuksia.

Tempauksessa kerhon osallistujat toivat mukanaan itselleen rakkaan kehtolaulun, joka opeteltiin yhdessä. Kaipia toi paikalle kitaran ja ukulelen säestämistä varten. Rauhoittavat melodiat ovat universaaleja ja lähes kaikissa kulttuureissa lauletaan erilaisia uni- ja tuutulauluja lapsille.

–Oman lapsuutemme kehtolaulut ovat syvästi alitajunnassamme ja sydämessämme – niiden sävelmät ovat yleensä helppoja ja yksinkertaisia. Kehtolaulut rauhoittavat ja lisäävät turvallisuuden tunnetta, Kaipia summaa.